Faleza Dunarii din Galati

Faleza Dunarii Galati

Fara indoiala, atat pentru turisti cat si pentru rezidenti, Faleza Dunarii din Galati este una dintre cele mai reprezentative zone de agrement ale orasului, ideala pentru promenade, relaxare si alte activitati recreative dar si unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova.

Faleza este ideala pentru plimbari in aer liber, localurile amenajate de-a lungul ei pe vase transformate in cafenele si restaurante aducand un plus de savoare si romantism zonei de altfel foarte frumoase. Frecvent au loc intreceri sportive, concerte si alte evenimente culturale care fac deliciul rezidentilor si turistilor, in special in sezonul de vara. In plus, turistii care se plimba pe Faleza Dunarii din Galati pot admira sculpturile de metal care o strajuiesc, miracole artistice realizate in urma cu trei decenii de artistii romani prezenti in taberele de creatie din Galati.

Faleza Dunarii din Galati

O plimbare pe Faleza Dunarii din Galati nu se poate incheia fara o vizita la Gradina Botanica, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Palatul Navigatiei sau Plaja Dunarea, obiective de mare interes turistic aflate in imediata sa vecinatate, la distanta mica de mers pe jos.

Plaja Dunarea din Galati – se afla la o mica distanta de Faleza Dunarii, in apropierea Turnului de Televiziune. Locatia dispune de doua piscine mari pentru adulti, trei piscine pentru copii, tobogane, spatii de joaca si un restaurant.

Gradina Botanica din Galati – reprezentativa pentru oras, Gradina Botanica este alaturi de Faleza Dunarii unul dintre cele mai bune locuri pentru promenada si relaxare. Infiintata in anul 1990 ca si sectie a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, aceasta gradina se intinde pe o suprafata de 15 hectare si intruneste o colectie remarcabila de plante din toate zonele de clima ale pamantului, inclusiv plante tropicale. Flora romaneasca este reprezentata de o selectie de peste 3000 de specii de arbori si arbusti. Nu lipseste nici gradina japoneza, un loc de o frumusete remarcabila. Gradina Botanica din Galati are si un rozariu ce cuprinde peste 200 de specii de trandafiri.

 

Faleza Dunarii Galati

Palatul Navigatiei din Galati – este situat pe strada Portului, gazduit de o cladire construita in anul 1912, proiectata de Petre Antonesc, arhitectul care a proiectat si cladirile Facultatii de Drept si a Primariei din Bucuresti. Palatal face parte din lista monumentelor istorice si reprezinta prima constructie din Romania pentru care s-a folosit un schelet monolit din beton armat.

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Galati – cuprinde o multime de sectii de interes pentru toti turistii si rezidentii din Galati. Pe langa Gradina Botanica amintita mai sus, Complexul Muzeal cuprinde si un Observator astronomic, Planetariu, Acvariu, Gradina Zoologica si Muzeul efectiv, a carui patrimoniu se ridica la peste 70.000 de exponate ce cuprind colectii de mineralogy, malacologie, mamalogie si entomologie. Puteti face o scurta incursiune in univers la etajul al doilea al cladirii unde sunt gazduite planetariul si observatorul, cel mai modern din Romania cu acces public.

Comments are closed.